Talviuintipaikan saavutettavuus
Hyvä talviuintipaikka on helposti saavutettava. Saavutettavuuteen vaikuttavat uintipaikan sijainti, kulkuyhteydet uintipaikkaan, kimppakyytitoiminta sekä aukioloajat.
Uusi talviuintipaikka on hyvä sijoittaa paikkaan, jossa tai jonka lähistöllä on paljon asukkaita. Tällöin uintipaikalle on tarpeeksi potentiaalisia käyttäjiä sekä tarvittaessa talkoolaisia ylläpitoon. Uuden uintipaikan suunnittelussa on hyvä ottaa huomioon paikkakunnan asuntorakentaminen lähitulevaisuudessa. Näin on tehty esimerkiksi Espoossa: Kallvikin Talviuimareiden uintipaikka on hieman syrjässä läntisimmässä Espoossa, mutta alueen asukasmäärä kasvaa tuntuvasti lähitulevaisuudessa.
Kaupungin keskustassa sijaitseva uintipaikka on helposti saavutettavissa keskustan asukkaiden lisäksi myös kaupungin keskustassa työskenteleville. Kaupungin keskustaan on myös useimmiten hyvät julkiset liikenneyhteydet eri puolilta kaupunkia, mikä parantaa uintipaikan saavutettavuutta. Monissa kaupungeissa talviuintipaikka sijaitsee noin 1-3 kilometrin säteellä keskustasta. Tämä on uintipaikalle hyvä sijainti, koska kohtuullinen etäisyys mahdollistaa uintipaikkaan tulon myös jalan/pyöräillen/hiihtäen.
Rovaniemen talviuintipaikalla on keskeinen sijainti kaupungin keskustan ja sillan vieressä.
Moni talviuintipaikka sijaitsee liikuntahallin, uimahallin, ulkoilukeskuksen tai urheilupuiston välittömässä läheisyydessä ja niiden fasiliteetteja, esimerkiksi pukuhuoneita, saunoja ja kahvilaa, hyödynnetään talviuintitoiminnassa. Näissä liikuntapaikoissa muiden lajien harrastajista voi saada lisää uimareita, talkooväkeä uintipaikalle sekä jäseniä latuyhdistykseen. Talviuintia voi harrastaa myös joissakin kaupunkien ylläpitämissä maauimaloissa, kuten esimerkiksi Porin ja Hyvinkään maauimaloissa.
Kaupungin ja kunnan yleinen uimaranta on luonteva paikka talviuinnille. Yleiset uimarannat ovat tuttuja ja yleensä helposti saavutettavia paikkoja.
Hyviä sijainteja talviuintipaikalle ovat myös leirintäalue, leirikeskus ja vierasvenesatama. Nämä paikat voivat olla joko kunnan tai yksityisten tahojen omistamia. Talviuintipaikkoja sijaitsee myös hotellien ja muiden majoitustilojen yhteydessä sekä yksityisten tahojen omistamilla rantasaunoilla.
Uintipaikan saavutettavuutta auttaa hyvien kulkuyhteyksien ja kevyen liikenteen väylän lisäksi kimppakyytitoiminta. Kyytejä on helppoa sopia lähekkäin asuvien uimareiden kanssa. Ilmaisilla älypuhelinten mobiilisovelluksilla, kuten Whatsappilla ja Tziipillä, voi rakentaa kimppakyytiryhmiä, joista uimarit näkevät ajantasaista tietoa uimaan menijöistä.