Suomi liikkeelle -ohjelma tukee kuntien lähivirkistysalueiden kehittämistä

07.10.2024|Yhdistyksille

Kunnat voivat hakea rahoitusta lähivirkistysalueiden kehittämiseen Suomi liikkeelle -ohjelman kautta. Jäsenyhdistyksiä kannustetaan olemaan yhteydessä kotikuntiin ja esittämään hankekohteita, kuten reittien kunnostuksia, taukopaikkojen rakentamista tai esteettömyyden parantamista.

Kuva: Markus Sirkka

Suomi liikkeelle -ohjelman puitteissa kuntia kannustetaan hakemaan avustusta lähivirkistysalueiden kehittämiseen. Avustuksen kokonaissumma on 2,5 miljoonaa euroa, ja hakuaika on 22.10.–2.12.2024. Hankkeet tulee toteuttaa vuoden 2025 aikana.

Nyt on oiva hetki jäsenyhdistyksille vaikuttaa! Olkaa rohkeasti yhteydessä kotikuntaanne ja kannustakaa kaupunkia tai kuntaa hakemaan avustusta. Yhdistyksen vaikutusmahdollisuudet vahvistuvat entisestään, jos teillä on valmiiksi ehdotus kohteesta, johon avustusta voitaisiin hakea.

Avustusta voidaan myöntää esimerkiksi olemassa olevien reittien ja rakenteiden kunnostukseen, uusien lähireittien ja niiden palvelurakenteiden, kuten taukopaikkojen tai lintutornien, rakentamiseen, reittien merkitsemiseen maastoon ja opasteiden laadintaan tai esteettömyyden parantamiseen. Yksittäisten kuntien ja kuntayhtymien lisäksi kuntia kannustetaan myös muodostamaan alueellisia konsortioita yhteisten hankkeiden toteuttamiseksi.

Tutustu tarkempiin hakuohjeisiin ja lomakkeeseen täällä: ym.fi - Suomi liikkeelle -ohjelman avustukset