Nuku yö ulkona 31.8.2024

06.08.2024|Yhdistyksille

Suomen Ladun vuosittainen pääkampanja lähestyy, ja muutaman viikon kuluttua suomalaiset siirtyvät sankoin joukoin luontoon osallistuakseen Nuku yö ulkona -kampanjaan.

Yhteisenä tavoitteenamme on haastaa kaikki suomalaiset nukkumaan yön ulkona 31. elokuuta ja madaltaa kynnystä yön yli retkeilyyn. Tänä vuonna tavoitteemme on 150 000 osallistujaa, ja kampanjan onnistumista mitataan taloustutkimuksen teettämällä kyselytutkimuksella, jonka tulokset julkistetaan kampanjaviikon jälkeisellä viikolla.

Tähän mennessä olemme saaneet jo yli 40 tapahtumailmoitusta, joten olemme lähellä tavoitetta, jossa 50 jäsenyhdistystä järjestää Nuku yö ulkona -tapahtuman. Tapahtumat vaihtelevat kooltaan ja sisällöltään, mutta jokaisen rooli kampanjassa on yhtä tärkeä. Pienet paikalliset Nuku yö ulkona -tapahtumat sekä suuret alueelliset Metsähotellit vievät kaikki eteenpäin samaa sanomaa: lisäävät jäsenyhdistysten, Suomen Ladun sekä Nuku yö ulkona -kampanjan tunnettuutta ja kasvattavat osallistujamäärää. Vaikka yhdistyksenne ei järjestäisi omaa tapahtumaa, on erittäin tärkeää, että viestitte Nuku yö ulkona -kampanjasta ja haastatte jäsenistönne sekä someseuraajat osallistumaan haasteeseen omatoimisesti.


Tärkeitä toimenpiteitä:

  • Tee tapahtumailmoitus Suomen Ladun tapahtumakalenteriin. Suomen Ladun jäsenyhdistykset tekevät ilmoituksen Yhdistyspolun kautta, muut kuin jäsenyhdistykset voivat tehdä ilmoituksen suoraan tapahtumakalenteriin. Tätä kautta tapahtumanne nousee kampanjasivujen tapahtumat-osioon, minne on tarkoitus kerätä kaikki Nuku yö ulkona -aiheiset tapahtumat.
  • Lähetä omasta tapahtumastasi mediatiedote paikalliselle medialle. Voit kontaktoida suoraan paikallislehden, radion tai kaupungin/kunnan viestintätoimen. Mediatiedote kannattaa lähettää kampanjaviikon alkupuolella. Voit myös kutsua paikallismediaa mukaan tapahtumaasi. Esitäytetty mediatiedote löytyy liitteistä sekä materiaalipankista. 
  • Haasta kaikki yhdistyksesi jäsenet mukaan Nuku yö ulkona-haasteeseen. Kampanjasivujen materiaalipankista löydät valmiita haastekuvia Facebookiin ja Instagramiin. Samat kuvat toimivat myös verkkosivuilla tai uutiskirjeissä. Kampanjan virallinen Facebook-haaste löytyy osoitteesta www.facebook.com/events/1486977348589307.

Paikallistapahtuman ja koko Nuku yö ulkona -kampanjan markkinointi:

Varmistathan että ainakin yhdistyksen seuraavat markkinointikanavat on otettu käyttöön:

  • Jäsenyhdistyksen uutiskirje
  • Jäsenyhdistyksen sosiaalisen median kanavat
  • Paikallismedia on kontaktoitu mediatiedotteella
  • Suomen Ladun tapahtumakalenteri-ilmoitus on tehty

Lisätietoja tapahtumamarkkinoinnista löydät tapahtumajärjestäjän sivuilta.


Lisätiedot:
Petteri Tiainen, 050 556 6844, petteri.tiainen@suomenlatu.fi