Maksamattomien jäsenten erottaminen

16.08.2024|Yhdistyksille

Monet yhdistykset ovat jo keväällä käsitelleet maksamattomat jäsenet hallituksen kokouksissa, mutta myös syksyllä on aikaa erottaa jäsenet ja merkitä heidät passiivisiksi ennen vuoden 2025 jäsenmaksulaskutusta. Muistakaa ilmoittaa päätöksestä Suomen Ladun jäsenpalveluun, jotta jäsenyydet voidaan kirjata päättyneiksi.

Kiitos kaikille niille yhdistyksille, jotka ovat keväällä käsitelleet hallituksen kokouksessa maksamattomat jäsenet. Jos hallituksenne ei vielä ole käsitellyt maksamattomia, niin ei hätää! Syksyn kokouksessa erotetut jäsenet ehtii vielä hyvin kirjata passiivisiksi ennen vuoden 2025 jäsenmaksulaskutusta. 

Kokouspöytäkirjaan ei tarvitse liittää nimilistoja. Hyvä kirjaus kuuluu esimerkiksi: "Päätettiin erottaa jäsenet, joilla on jäsenmaksulasku maksamatta vuosina 2023-2024.”

Jos jäsen kuitenkin maksaa jäsenmaksulaskun hallituksen päätöksen jälkeen, aktivoituu jäsenyys uudestaan. Jäsenyyksiä ei siis poisteta Yhdistyspolusta, vaan jäsenyydet merkitään passiivisiksi, ja heille ei enää mene postia. Eron syyksi merkitään “Maksamatta, erotettu”.

Päätöksestä tulee ilmoittaa Suomen Ladun jäsenpalveluun jasenpalvelu@suomenlatu.fi. Jäsenpalvelu kirjaa jäsenyydet päättyneiksi ilmoituksen saatuaan. 

Maksamattomia jäseniä voi tarkastella Yhdistyspolussa Henkilöt-valikossa. Suodattimen nimi on 3 Jäsenet "Aktiivinen jäsenyys" ja "Jäsenmaksu maksamatta".