Uutiset

Image

Yli 100 000 suomalaista nukkui yön ulkona 31.8..

10.09.2024

  • Yli 100 000 suomalaista nukkui yönsä ulkona elokuun viimeisenä lauantaina 31.8. Suomen Ladun Taloustutkimuksella teettämän tutkimuksen mukaan  
  • Ympäri Suomen järjestettiin yli 80 nuku yö ulkona -aiheista tapahtumaa
  • Vantaalla vietettiin tunnelmallinen ilta Metsähotelli Kuusijärvellä

 

Suomen Ladun Nuku yö ulkona -kampanjaa vietettiin tänä vuonna jo yhdeksättä kertaa. Kuten aikaisempinakin vuosina, haaste otettiin innokkaasti vastaan, mutta sateinen ja jopa myrskyisä keli ympäri Suomen tiputti osallistujamäärän noin 100 000 suomalaiseen Suomen Ladun Taloustutkimuksella teettämän tutkimuksen mukaan.

 

“Osana Nuku yö ulkona -kampanjaa tehty markkinointikampanja on onnistunut hienosti, sillä kampanjan tunnettuus on noussut muutaman prosentin viimevuodesta ja saavuttaa kohta 3:n miljoonan suomalaisen rajan. Lisksi tietoisuus kampanjan järjestäjästä on noussut, mutta valitettavasti keli oli tällä kertaa meitä vastaan ja se tärkein eli osallistuneiden määrä jäi aiempia vuosia pienemmäksi. Vain tosiretkeilijät olivat uskaltautuneet yöksi ulos.”, kertoo Nuku yö ulkona -kampanjaa Suomen Ladulla koordinoiva Petteri Tiainen.

 

Metsähotelli Kuusjärvi keräsi Vantaan Kuusijärvelle yli 400 yöpyjää ja jopa 2000 päiväkävijää viettämään tunnelmallista Suomen luonnon päivää. Tapahtuma toteutettiin yhteistyössä Vantaan kaupungin ja Vantaan Latu ja Polku ry:n kanssa.
 

Ensi vuonna Nuku yö ulkona -kampanjaa vietetään jälleen elokuun viimeinen lauantai 30.8.2025.